Purtarea unui ceas sau a unei brățări și utilizarea zilnică a ecranului tactil vor cauza uzură și acumulare de praf. Este important să curățați și să întrețineți periodic toate piesele brățării ceasului pentru a-i prelungi durata de viață.
Pasul 1
Curățați corpul și
ecranul ceasului
După atingeri repetate, pe corpul și ecranul ceasului și pe brățară se pot acumula amprente, praf, pete de transpirație și altă murdărie. Mai întâi opriți dispozitivul și apoi curățați-l după cum urmează:
  • Pentru a șterge ecranul, folosiți o cârpă uscată din bumbac sau o cârpă moale din bumbac umezită puțin cu soluție de curățare a ecranului.
  • Folosiți o lavetă de curățare a ochelarilor, o cârpă moale din bumbac sau un prosop moale umezit cu apă pentru a șterge suprafața întregului corp. Dacă murdăria nu poate fi eliminată cu apă, pentru a curăța, puteți îmbiba cârpa în soluție de detergent de vase, detergent de rufe, săpun de rufe, pastă de dinți sau orice alte produs de curățare zilnică. Apoi, folosiți o cârpă din bumbac umezită cu apă pentru a elimina resturile de lichid de curățare și ștergeți cu o cârpă uscată.
Pasul 2
Ștergeți butoanele
sau cadrul rotativ
Dacă ceasul are curea din piele, scoateți cureaua, țineți butoanele/cadrul rotativ sub jet de apă de la robinet și clătiți timp de aproximativ 30 de secunde cu apă la temperatura de aproximativ 30°C-40°C. Apoi, continuați să rotiți și să apăsați butoanele/cadrul rotativ pentru a curăța spațiul mic dintre cadru și carcasă. În cazul în care considerați că nu sunt curățate suficient, le puteți curăța de 2-3 ori.
După spălare, uscați ceasul cu butoanele/cadrul rotativ orientate în jos și scuturați cu putere ceasul pentru a îndepărta excesul de apă. Apoi, uscați cu atenție suprafața și zona din jurul butoanelor/cadrului rotativ și spațiul dintre cadru și carcasă utilizând o cârpă moale, care nu lasă scame.
Pasul 3
Curățarea curelei  
și întreținerea zilnică
Fiind fabricate din diferite materiale, curelele necesită metode diferite de curățare și întreținere.
Pentru curele din cauciuc moale
Ștergeți brățara/cureaua cu o cârpă moale și curățați murdăria din spațiile înguste sau clătiți cu apă curată și ștergeți pentru a usca. Evitați folosirea de soluții organice. Pentru pete rezistente, utilizați o periuță de dinți cu peri moi pentru a freca cureaua.
   Sfaturi  
Mențineți brățara/ceasul și pielea curate și uscate în timpul purtării de zi de zi și curățați rapid petele de transpirație după exerciții fizice.
Pentru curele metalice/ceramice
1
 
Ștergeți cu o cârpă moale, care nu lasă scame, umezită cu puțină apă. Folosiți o perie moale și detergent pentru a curăța zonele greu accesibile.
2
 
Se recomandă să curățați curelele de două ori pe lună. Evitați să le depozitați împreună cu obiecte dure sau ascuțite. După expunerea la apa de mare, spălați cureaua cu apă curată și uscați-o înainte de a o utiliza, pentru a evita coroziunea.
Pentru curele din piele
După ce brățara/cureaua se murdărește sau se udă, curățați-o ștergând-o cu o cârpă moale din bumbac, apoi așezați-o într-o zonă ventilată și răcoroasă pentru a se usca, iar apoi aplicați pe aceasta un strat de produs de protejare a pielii. Pentru curelele din piele de culoare deschisă pătate cu ulei, pentru o curățare delicată se poate folosi o perie moale umezită cu apă.
   Sfaturi  
1
 
Evitați să expuneți brățara/cureaua la lumina directă a soarelui și țineți-o la distanță de materiale inflamabile, acizi și substanțe alcaline în timpul utilizării zilnice.
2
 
Nu utilizați dispozitive de încălzire precum cuptoare cu microunde sau uscătoare de păr pentru a usca brățara/cureaua. Evitați contactul cu obiecte abrazive sau ascuțite, presiunea excesivă, îndoirea pe termen lung, înfășurarea strânsă și nu realizați găuri.
3
 
Pentru a evita colorarea curelelor de culoare deschisă, încercați să evitați contactul direct cu îmbrăcămintea închisă la culoare. Pe perioada toamnei și a iernii, ștergeți brățara/cureaua cu o cârpă moale și apoi aplicați un strat de ulei pentru bebeluși pe bază de vaselină pentru a asigura întreținerea. Repetați acest proces o dată pe săptămână.
Utilizarea zilnică și
întreținerea
Protejați ceasul/brățara/
împotriva zgârieturilor
coroziunii, apei și prafului
Când utilizați zi de zi ceasul/brățara, trebuie să țineți cont de două aspecte importante:
1. Protejarea împotriva zgârieturilor și coroziunii:
Pentru a preveni zgârieturile și coroziunea, evitați să loviți puternic sau să scăpați ceasul, precum și contactul acestuia cu obiecte ascuțite precum cuțite sau pietre, chiar și în cazul în care cadranul este din sticlă sau ceramică, materiale dure și rezistente la uzură.
În plus, înainte de a încărca, asigurați-vă că partea din spate a ceasului și contactele de încărcare sunt curate și uscate. După ce faceți exerciții fizice, ștergeți imediat eventualele pete de transpirație pentru a evita coroziunea.
2. Rezistența la apă și praf:
  • Brățara/ceasul nu sunt potrivite pentru scufundare cu tub de respirat, dușuri fierbinți, izvoare termale, saune (camere cu aburi), scufundări, schi nautic și alte activități la suprafața apei sau în adâncime, cu curenți de mare viteză.
  • După ce purtați ceasul în apă, uscați-l cu grijă și îndepărtați reziduurile. În cazul în care cureaua metalică sau din piele se udă, este important să o uscați temeinic înainte de a o fixa din nou.
  • Deși ceasul este rezistent la praf în medii obișnuite precum camere de zi, birouri, magazii, nu este potrivit pentru medii cu deosebit de mult praf.
Folosind periodic strategiile de verificare, curățare și întreținere menționate mai sus, vă puteți asigura că dispozitivele dvs. portabile au un aspect optim.